Skip Menu
Geef je lokale SEO een boost met Google mijn bedrijf

Geef je lokale SEO een boost met Google mijn bedrijf

Auteur: Cristian Cabrera Franyie Categorie: SEO

Geef je lokale SEO een boost met Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf zet je jouw bedrijf gratis op de kaart met jouw adres, diensten, openingstijden, foto's en posts. Met je bedrijfsprofiel kom je zelfs lokaal boven de normale organische zoekresultaten uit. Lees in deze blog alles over Google Mijn Bedrijf!

Onderwerpen:

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een tool waarmee je jouw bedrijfsprofiel op Google kunt beheren en optimaliseren. Zodra je een bedrijfsprofiel hebt gemaakt of door het claimen van je Google bedrijfsprofiel wordt je zichtbaar met een bedrijfsvermelding met jouw adres, telefoonnummer openingstijden en zelfs reviews! Klanten kunnen ook gemakkelijk een routebeschrijving opvragen.

Google verwijst naar uw Google-bedrijfsvermelding als jouw bedrijfsprofiel. Lokale resultaten van Google Maps en Google Zoeken omvatten bedrijfsprofielen.

Foto van een bedrijfsvermelding

Een bedrijfsprofiel kan onafhankelijk van een Google Mijn Bedrijf-account bestaan. Zo kan een vreemde een locatie toevoegen of het kan zijn dat Google jouw bedrijf al geplaatst heeft door informatie die op het internet te vinden is. Of je nu je eigen bedrijfsprofiel hebt gemaakt of niet, je hebt nog geen controle over de weergegeven informatie. Daarom gebruik je Google Mijn Bedrijf als een tool om deze informatie te beheren, nog steeds gratis natuurlijk.

Voordelen van Google Mijn Bedrijf
Het hebben van een bedrijfsprofiel op Google kent talloze voordelen!

🎯 Je valt enorm op!
Het Google Local Pack domineert pagina één van de zoekresultaten van Google en het is vaak het eerste wat een Google-gebruiker ziet nadat hij zijn zoekopdracht heeft ingetypt.

Lokale vindbaarheid is enorm belangrijk. Op basis van de locatie van een gebruiker die een zoekopdracht uitvoert toont Google relevante resultaten. Ben jij bijvoorbeeld een bakker in Gouda, en iemand zoekt op “Bakker” in de buurt van Gouda of “Bakker Gouda” dan is er een grote kans dat Google jouw bedrijfsprofiel toont.

🎯 Google Mijn Bedrijf stelt gebruikers in staat om reviews te plaatsen.
Veel mensen vertrouwen op reviews om aankoopbeslissingen te maken. Dat komt omdat recensies afkomstig zijn van echte klanten die niet betaald zijn om het bedrijf te promoten. Hierdoor hechten mensen meer waarde aan deze recensies. Google geeft de voorkeur aan bedrijfsprofielen met positieve recensies.

🎯 Google Mijn Bedrijf biedt waardevolle data
Google Mijn Bedrijf biedt krachtige functies die inzicht bieden. Deze tool geeft je toegang tot statistieken en inzichten die je kunnen helpen erachter te komen waar je publiek vandaan komt.

Zo kun je onder andere zien:

1. Hoe mensen jouw bedrijf vinden.
Google Mijn Bedrijf laat onder andere zien hoe mensen naar jouw vermelding zoeken, met name welke zoekwoorden ze gebruiken. Dit is zeer waardevol aangezien je deze zoekwoorden eventueel ook zou kunnen gebruiken om jouw website te optimaliseren.

2. Het aantal weergaven
Google Mijn Bedrijf kan je een overzicht tonen met daarin het aantal weergaven dat jouw bedrijfsprofiel, foto’s en berichten krijgen.

3. Doelgroep
In de statistieken vind je ook een sectie met daarin welke doelgroep je bereikt. Je kunt onder andere de leeftijdsgroepen en geslacht zien. Erg handig, zo kom je erachter waar je bijvoorbeeld een campagne op moet richten!

4. Het is gratis
En dat voor zo een krachtige tool! Daar hoeven we denk ik niet zoveel over te zeggen.

🎯 Routebeschrijvingen
Doormiddel van Google Maps weet iedereen waar jouw bedrijf gevestigd is en kunnen ze gemakkelijk een routebeschrijving opvragen.

Contact met klanten via Google Mijn Bedrijf

Met Google Mijn Bedrijf kun je overigens zeer makkelijk in contact komen met jouw klanten. Zo kun je posts, aanbiedingen en evenementen plaatsen op je bedrijfsprofiel. Je kunt reageren op reviews, direct chatten met klanten en antwoorden geven op veel gestelde vragen.

Hoe moet je Google Mijn Bedrijf aanvragen?

Het aanmaken van je eigen Google Mijn Bedrijf pagina is vrij eenvoudig. We raden eerst aan om te controleren of er al een bedrijfsprofiel bestaat. Dit kun je makkelijk zien door jouw bedrijfsnaam in Google op te zoeken. Komt er een groot blok met jouw bedrijfsnaam te staan, dan bestaat het al. Zo niet kun je jouw bedrijf op Google Maps opzoeken, als deze daar ook niet in staat dan bestaat er nog geen bedrijfsprofiel van jouw bedrijf.

Het aanvragen van jouw pagina

Er zijn meerdere manieren om jouw bedrijfspagina aan te vragen. Dit is de meest eenvoudige manier:
Ga naar https://www.google.nl/intl/nl/business/ en klik op ‘Nu beheren’
Vul jouw bedrijfsnaam in en klik op ‘Volgende’
Vul al je bedrijfsgegevens juist in en klik op ‘Volgende’
Geef aan wat voor soort bedrijf je bent (Selecteer de juiste bedrijfscategorie) en klik weer op ‘Volgende’
(Optioneel) Vul je telefoonnummer en je website in en klik op ‘Volgende’
Klik op ‘Doorgaan’ wanneer je een scherm ziet met als titel: ‘Je connectie met dit bedrijf verifiëren’
Klik op ‘Per post’ wanneer je een scherm ziet met als titel: ‘Kies een manier om te verifiëren’

Zodra je jouw vijfcijferige code hebt ontvangen, kun je deze invoeren door te gaan naar: https://www.google.nl/intl/nl/business/ log in en geef jouw verificatiecode op.

Je pagina zal nu live staan, dan is het nu een kwestie van het optimaliseren van jouw pagina. Google zal je begeleiden in dit proces. Vul zo relevant mogelijke informatie in.

Lees hier een volledige handleiding voor het aanvragen van jouw bedrijfspagina: https://support.google.com/business/answer/2911778?hl=nl&co=GENIE.Platform%3DAndroid&oco=0

Is Google Mijn Bedrijf belangrijk?

We kunnen concluderen dat het beheren van Google Mijn Bedrijf veel voordelen met zich meebrengt, waarschijnlijk is niet eens alles aan bod gekomen in deze blog. Als je wilt opvallen met jouw bedrijf is dit ongetwijfeld een belangrijke tool om te gebruiken!

FAQ

Waarom zie ik mijn bedrijf niet op Google Maps?

Als jouw bedrijf niet zichtbaar is op Google Maps zou het kunnen zijn dat je nog geen bedrijfsprofiel hebt. In deze blog lees je hoe je een bedrijfsprofiel claimt.

Is Google Mijn Bedrijf gratis?

Ja, Google Mijn Bedrijf is een volledig gratis tool waarmee je jouw bedrijfsprofiel kunt beheren.