SEO uitbesteden

Open met ons de jacht op meer (relevant) verkeer

Wat is SEO?

SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Kort gezegd verstaan we onder SEO alle technieken en verbeteringen die als doel hebben een website organisch (onbetaald) hoger in de zoekmachines, zoals Google en Bing, te laten verschijnen.

Laptop op bureau met wat is SEO
Cowboy die resultaten bekijkt

Waarom zoekmachineoptimalisatie?

Het toepassen van SEO kent talloze voordelen. Jouw website wordt beter vindbaar, het vergroot je online bekendheid en het zorgt voor relevante bezoekers. De resultaten van zoekmachineoptimalisatie komen vaak te voet, maar werken als een paard. SEO zorgt voor een langdurig resultaat van onbetaalde hoge posities in bijvoorbeeld Google die aansluiten op de zoekintenties van de mensen die jullie willen bereiken.

Vrijblijvende SEO-analyse

Wij helpen je graag! Vandaar dat wij bereid zijn gratis een SEO-analyse aan te bieden.

De 3 uitgangspunten van SEO

Technische SEO

Om jouw content optimaal te laten scoren in Google moet de techniek achter jouw website in orde zijn. Technische SEO gaat om het verbeteren van de technische aspecten van jouw website. Dit komt ten goede aan de gebruikerservaring en daarmee ook de positie van jouw website en pagina’s in zoekmachines.

Content

Onder content vallen de teksten, afbeeldingen, video’s et cetera van jouw website. Een erg belangrijk onderdeel, want dit is de reden dat bezoekers op jouw site komen. Content die uniek is en aansluit op het zoekgedrag van je doelgroep is een van de belangrijkste factoren van SEO. Een onderdeel hiervan is bijvoorbeeld een goed zoekwoordenonderzoek.

Autoriteit

De autoriteit van jouw website gaat over hoe betrouwbaar je website is. Elke website heeft een score tussen de 1 en 100. Deze score is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de kwaliteit van je website, hoeveel websites naar jouw website linken en hoelang de website bestaat. Een grote website zoals Facebook heeft een autoriteit van maar liefst 96 punten.