Skip Menu
Waarom een website voor jouw bedrijf?

Waarom een website voor jouw bedrijf?

Auteur: Cristian Cabrera Franyie Categorie: Algemeen

In het digitale tijdperk van vandaag is het hebben van een website van cruciaal belang voor elk bedrijf.

In het digitale tijdperk van vandaag is het hebben van een website van cruciaal belang voor elk bedrijf. Wanneer je geen website hebt loop je al snel kansen en potentiële klanten mis. Tegenwoordig brengen veel mensen het grootste deel van hun tijd op internet door, of ze nu dingen kopen, nieuws lezen, een film kijken of een dienst gebruiken. Jij wilt daarom natuurlijk ook vindbaar zijn!

Onderwerpen:

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je een website moet hebben voor jouw bedrijf:

Een website zorgt voor geloofwaardigheid

Websites zijn een belangrijk hulpmiddel voor bedrijven om geloofwaardigheid op te bouwen en vertrouwen op te bouwen bij hun klanten. (Potentiële) klanten zullen je ongetwijfeld opzoeken op het internet. Een goede website zorgt voor geloofwaardigheid. Met een mooie website maak je een blijvende indruk en op die manier overtuig je potentiële klanten een stuk sneller! Ook kun je zorgen dat bezoekers op een laagdrempelige manier contact op kunnen nemen.

Jouw website is altijd bereikbaar

Een ander belangrijk voordeel van het hebben van een website is dat deze altijd bereikbaar is. Mensen kunnen zelf bepalen wanneer ze jouw website bezoeken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld zelfs je producten of diensten verkopen terwijl je zelf “offline” bent. Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier waar bezoekers ten alle tijden een aanvraag kunnen indienen.

Een website is jouw visitekaartje en is makkelijk vindbaar

De website van jouw bedrijf dient als online visitekaartje. Het biedt een laagdrempelige vorm voor eerste communicatie. Dat geldt voor mensen die actief op zoek zijn naar jouw bedrijf, maar ook voor mensen die via zoekmachines de weg naar jouw website vinden. Daarnaast is de naam van een website ook vele malen makkelijker te onthouden dan bijvoorbeeld een telefoonnummer en een visitekaartje kun je kwijtraken. Een naam vergeet je waarschijnlijk niet zo maar. Door de naam van je bedrijf te Googelen komen ze makkelijk en snel terecht op jouw website

Een “Klantenservice” die altijd bereikbaar is

Klantenservice is een moeilijke taak voor ieder bedrijf, je moet immers ook slapen. Op een website kun je ervoor zorgen dat een klant zo goed mogelijk geholpen wordt met online klantenondersteuning zoals een FAQ pagina met alle veelgestelde vragen of zorg voor een chatbot, chatbots op websites kunnen ook veelgestelde vragen van klanten beantwoorden met behulp van sjabloonreacties. Chatbots kunnen gebruikers ook voorzien van allerlei andere nuttige informatie, zoals aanmeldingsprocedures, informatie over diensten/producten, enzovoort.

Website voor jouw bedrijf nodig? Marketing Hunters staat je graag terzijde!

 

Een website kan de vraag naar jouw product creëren

Een ander uniek voordeel aan een website is dat deze als het ware de vraag voor een product kan creëren. Je kunt klanten overtuigen zelfs voordat ze in de aankoopfase zitten. Stel je voor dat je een bedrijf hebt in auto-onderdelen. Iemand die problemen heeft met zijn auto gaat niet meteen op zoek naar een product. Daarentegen zoeken ze eerst het probleem op en wat het veroorzaakt. Je opent de deur voor nieuwe klanten wanneer je zichtbaar bent met een oplossing voor het probleem.

Website-advertenties inzetten om een groter publiek te bereiken

Een website kan je helpen met het bereiken van een groter publiek. Doormiddel van het adverteren op zoekmachines zoals Google (SEA) kun je jouw producten en of diensten laten zien aan relevante klanten die je zonder advertenties waarschijnlijk niet zou bereiken. Google heeft een marktaandeel in 86,6% van de zoekresultaten, dat zijn een hoop mensen die je kunt bereiken!

 

Ook met het adverteren op Google helpen wij je graag!

Daag ons uit!

De resultaten van een website zijn meetbaar en bieden waardevolle data

Elk bezoek aan jouw kan nauwkeurig gemeten worden. Hierdoor kun je zien op welke pagina bezoekers binnenkomen, hoe ze je website hebben gevonden, welke zoektermen ze gebruiken en waar ze jouw website uitstappen. Deze data is erg waardevol, op basis van deze data kun je namelijk jouw website optimaliseren. Er zullen vast redenen voor zijn dat pagina’s het goed of slecht doen.

Je kunt dit meten door bijvoorbeeld Google Analytics te gebruiken. Geïnteresseerd in data analyse? Ook hierbij staan we je graag terzijde!

Maak een goede eerste indruk met een professionele website:

Jouw website is vaak de eerste indruk die je bij klanten achterlaat. Zelfs als het gaat om een fysieke locatie doen klanten vaak eerst online onderzoek voordat ze overgaan tot bezoeken. Daarom is het hebben van een goede website van groot belang. Een website die moeilijk te gebruiken is kan echter een afknapper zijn.

Een aantal punten die een goede website moet omvatten zijn:

Makkelijke navigatie

Bezoekers moeten makkelijk op de website kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Zonder dat daar teveel klikken voor nodig zijn.

Zoekmachine optimalisatie

Het is ook van belang dat jouw website is geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Bij een professionele website hoort ook SEO wat ervoor zorgt dat klanten je site ook daadwerkelijk online kunnen vinden. Ook met SEO helpen we je graag!

Aantrekkelijk ontwerp

Een site die het gevoel van jouw bedrijf representeert is erg belangrijk. Alle elementen op de website moeten een geheel vormen die past bij jouw bedrijf en er ook nog eens goed uit ziet.

Relevante content

De informatie die op jouw site staat moet relevant zijn en ervoor zorgen dat jouw klanten je producten of diensten beter begrijpen.

Snel laden

Een website moet tevens ook snel laden. Niet alleen klikken mensen al snel weg als een website langzaam laadt. Ook zoekmachines zoals Google hechten waarde aan de laadsnelheid van een website.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer punten te bedenken, wij helpen je graag bij het maken van een professionele website.

Daag ons uit!

Conclusie: Is het hebben van een website belangrijk?

We hebben gezien wat het belang van het hebben van een website is. Zonder een website loop je al snel een hele groep mensen mis. Of je nu online spullen verkoopt of een fysieke locatie hebt, ieder bedrijf dat een naam wilt opbouwen heeft een goede website nodig.

 

Marketing Hunters heeft veel ervaring met het bouwen van websites. Wij nemen graag de teugels in handen bij het maken van een website die volledig aan jouw wensen voldoet!

 

Neem vrijblijvend contact op!

Meten is weten!

Je kunt dit meten door bijvoorbeeld Google Analytics te gebruiken. Geïnteresseerd in data analyse? Ook hierbij staan we je graag terzijde!